Proiecte de cercetare

„Stai în UVT” (Click aici pentru detalii)

„Stai în UVT”

Susținerea progresului studentului de-a lungul întregului program de studii universitare și finalizarea acestora, prin servicii de consiliere educațională și în carieră (StaInUVT) este un proiect câștigat de UVT în urma competiţiei de proiecte finanţate din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2019 (CNFIS-FDI-0153).

Proiectul, coordonat de conf. univ. dr. Ramona PALOȘ (Departamentul de Psihologie), se va derula în intervalul 27.05.2019 – 12.12.2019 și are ca obiectiv general creșterea accesului studenților la piața muncii și a inserției lor profesionale conform pregătirii dobândite, prin îmbogățirea și diversificarea ofertei de servicii de consiliere educațională și în carieră care cresc gradul de promovare și susțin studentul în finalizarea traseului său universitar.

În acest sens, accentul este pus pe:

(1) Realizarea unei diagnoze la nivel organizațional pentru identificarea practicilor de consiliere educațională și în carieră oferite studenților din Universitatea de Vest din Timișoara;
(2) Elaborarea unei strategii de consolidare, îmbogățire și diversificare a ofertei de servicii de consiliere educațională și în carieră oferite studenților din UVT, în acord cu rezultatele diagnozei organizaționale;
(3) Informarea și formarea cadrelor didactice din UVT privind conținutul strategiei și a modului de implementare a acesteia la nivel de facultăți; (4) Realizarea unui studiu pilot de implementare a strategiei privind îmbogățirea și diversificarea ofertei de servicii de consiliere educațională și în carieră oferite studenților din UVT.

Diagnoza instituțională va oferi o imagine asupra proceselor și funcțiunilor organizaționale privind consilierea studenților, dar nu numai, permițând proiectarea diverselor strategii de dezvoltare ulterioară și a unor planuri de acțiuni specifice, la nivel de facultate. De asemenea, va fi asigurată o formare continuă a tutorilor în activități de consiliere educațională și suport academic pentru studenți, contribuind și la consolidarea relațiilor de colaborare dintre facultăți și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al UVT.

1757total visits,1visits todayCCOC

Servicii de consiliere

Calendar evenimente

Link-uri utile

Personă de contact:

Like Us On Facebook
Facebook Pagelike Widget
Top