Oportunitate de voluntariat pentru studenții de la Facultatea de Psihologie

Căutăm studenți voluntari de la Facultatea de Psihologie (ciclul licență – an III și masterat) care să ofere servicii de orientare și consiliere în carieră elevilor de liceu în cadrul evenimentului Caravana UVT

 

1. Caravana UVT – scurtă descriere

Caravana UVT este un eveniment pe care Universitatea de Vest din Timișoara îl organizează în fiecare an. Spre deosebire de anii trecuți, în acest an, Caravana UVT aduce un nou concept și anume platforma YTM (http://stage.ytm.ro). Prin intermediul acestei platforme, UVT vine în ajutorul elevilor de liceu cu o serie de informații bine organizate și ușor de urmărit despre programele de studii existente și profesiile aferente. Totodată, platforma YTM oferă elevilor posibilitatea de a participa gratuit la o sesiune de testare psiho-vocațională și ulterior oportunitatea de a discuta rezultatele obținute cu studenți de la Facultatea de Psihologie.

Caravana UVT, prin programul pilot YTM, vine și în sprijinul studenților de la Facultatea de Psihologie, cărora le oferă posibilitatea de a-și exersa abilitățile de consilier școlar / psiholog educațional în cadrul discuțiilor cu elevii de liceu. Totodată, studenții care aleg să se înscrie în acest program ca voluntari vor beneficia de un training de formare pentru a însuși abilități de utilizare a platformei YTM, dar și abilități care să le permită să coordoneze o ședință de consiliere în carieră cu elevul pe marginea rezultatelor obținute la testarea psiho-vocațională.

2. Când se desfășoară Caravana UVT?

Caravana UVT se desfășoară în perioada martie – mai 2018. În această perioadă, Caravana UVT  se va deplasa la licee în următoarele județe: (1) Timiș (2) Mehedinți; (3) Caraș – Severin; (4) Hunedoara, (5) Satu-Mare, (6) Maramureș, (7) Bihor, (8) Alba, (9) Sibiu, (10) Gorj, (11) Vâlcea.

3. Cine poate participa la Caravana UVT?

La acest program de voluntariat se pot înscrie:

 • Studenții de la Facultatea de Psihologie, ciclul licență – anul 3,
 • Studenții care urmează studii masterale în cadrul Facultății de Psihologie.

4. Ce presupune participarea studentului la Caravana UVT?

Studentul care s-a înscris ca voluntar trebuie:

 • Să participe la training-ul de formare pentru a se familiariza cu platforma YTM și cu testele psiho-vocaționale pe care elevii le vor completa.
 • Să fie dispus să se deplaseze cu Caravana UVT (în județele menționate la Punctul 2); costurile legate de deplasare, masă și cazare vor fi suportate de UVT).

5. Care sunt beneficiile?

Activitatea studentului va fi recunoscută prin eliberarea Certificatului de Voluntariat de către Universitatea de Vest din Timișoara.

Pe lângă cerificarea menționată anterior, acest eveniment, îi oferă studentului posibilitatea de a-și exersa abilitățile de psiholog educațional și totodată de a-și forma o imagine realistă despre condiția psihologului școlar.

6. Cine organizează / sprijină acest eveniment?

Evenimentul este organizat / sprijinit de UVT prin:

 • Prorector Dezvoltarea Instituțională
 • Departamentul Relația cu Mediul Preuniversitar (DRMP):
 • Prorector Strategie Academică
 • Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră
 • Departamentul de Psihologie:

7. Care este procedura de înscriere?

Studenții care doresc să participe la Caravana UVT sunt rugați să trimită o scrisoare de motivație la adresa: roxana.sarbu@e-uvt.ro până în data de 14 martie 2018.

Scrisoarea de motivație trebuie să conțină datele de contact: telefon, adresă de e-mail (cea instituțională).

Vă așteptăm în număr cât mai mare la Caravana UVT!

Click pentru a vizualiza anuntul în format pdf. Anunt de recrutare pentru CARAVANA UVT

Angajatori de top la Timișoara: 16-17 martie 2018

Primavara aceasta începe cu evenimentul de carieră Angajatori de TOP Timisoara!

Pe 16-17 martie, peste 250 de specialiști de HR așteaptă să te întâlnească la Centrul Regional de Afaceri. Cea de a 12-a ediție a celui mai mare târg de carieră din Banat vine cu multe surprize:

 • cei mai doriți 70 de angajatori;
 • peste 3.000 de joburi atât pentru studenți / absolvenți, cât și pentru profesioniști, din domenii diverse: IT&C, Telecom, Servicii/BPO, Logistică & Transporturi, FMCG, Retail, Financiar-Bancar, Audit/Consultanță, Construcții, Inginerie, Automotive și multe altele
 • peste 25 de Workshop-uri si Conferinte în cadrul cărora poți să-ți formezi și să-ți dezvolți competențe în domeniul vizat de tine;
 • consiliere în carieră și feedback direct pe CV din partea specialiștilor de HR în zona de CV Experts;
 • testarea nivelului de limbă straină cunoscută de tine (engleză, franceză, italiană, spaniolă sau germană) care îți poate aduce și câștigul unuia dintre cursurile oferite de centrul educațional – Active Learning;
 • oportunitatea de a face parte dintr-una din cele mai mari comunități IT din Timișoara TechTalks.
 • un stand special amenajat unde poți să faci poze profesionale de profil pentru CV-ul tău sau profilul de LinkedIn.

Veștile bune nu se opresc doar aici. Dacă îți scanezi CV-ul de pe Hipo.ro la cel puțin una dintre companiile participante ai șansa să fii fericitul câștigător al unui Iphone 8. Pentru asta trebuie să parcurgi cei 4 pași simpli: inscrie-te la evenimentul Angajatori de TOP, fă-ți cont pe Hipo sau actualizează-ți CV-ul, descarcă-ți CV-ul în format Barcode și vino cu un singur exemplar la eveniment.
Știm că vrei să-ți găsești internship-ul sau jobul ideal și noi ne dorim la fel! Participă la eveniment și vei beneficia de numeroase avantaje care te vor ajuta în dezvoltarea ta profesională.

Salveaza datele in calendarul tau! 16-17 martie, Centrul Regional de Afaceri.